🖥
Web development
Frontend
📱
App development
🎒
Backend

Ticketapp

Ticketapp is een platform dat bedrijven in het buitenland maar ook in Nederland helpt met het verkopen van tickets. Dit zijn meestal tickets voor evenementen. Hiervoor hebben wij app, dashboard en server ontwikkeld.

Dashboard
De samenwerking met Debugged is altijd iteratief, flexibel en transpirantRutger Bosch - Owner TicketApp

Het begin

Ticketapp is begonnen als een idee om clubeigenaren in het buitenland te voorzien van een platform waarin hun de verkoop van hun proppers kunnen volgen. Hierbij zijn wij samen met Ticketapp een traject aangegaan om samen een passende oplossing voor deze branche te vinden.

Tijdens dit project zijn we voor veel vragen te komen staan die we samen met ons team hebben opgelost. Zo hebben we ons moeten verdiepen in de branche en zijn we in gesprek gegaan met clubeigenaren. 

Hiervoor hebben we als eerste een dashboard ontwikkeld waarin een manager de sale data en evenementen kan bijhouden. Hierna hebben we een verkoop app gemaakt waarmee peppers tickets konden verkopen aan vakantiegangers. Hierdoor hadden managers meteen een overzicht van hoe druk het zou worden, hoeveel geld er was opgehaald en door wie. Hierdoor kon de administratie ook meteen geautomatiseerd worden. Hierdoor hadden club managers meer tijd om hun eigen bedrijf te laten groeien. 

Zelf zijn wij samen met Ticketapp verder gaan ontwikkelen en hebben we een nauwe samenwerking waarin wij als Debugged verantwoordelijk is voor alle software gerelateerde zaken van Ticketapp. En dit doen we tot op de dag van vandaag nog met erg veel plezier. 

In corona

Ook hebben wij Ticketapp geholpen in de in de corona periode. Er waren toen geen vakanties, geen evenementen en dus ook geen werk voor Ticketapp. Op dit moment konden restaurants geen bezoekers meer accepteren. 

Wij kwamen toen samen met Ticketapp op het idee om ons bestelsysteem voor tickets om te bouwen zodat restaurants dit konden gebruiken om online eten aan te bieden. Hierdoor konden mensen snel en makkelijk op de website van het restaurant een menu bestellen die ze daarna konden afhalen. Dit hebben we gedaan voor meer dan 50 restaurants in Utrecht en Amsterdam.

Restaurants module

Wat hebben wij gemaakt?

Wij hebben voor Ticketapp een aantal systemen ontworpen en ontwikkeld. In totaal hebben wij twee apps gemaakt in flutter, namelijk een sale app voor verkoop van tickets en een scan app, voor het scannen van tickets aan de deur. 

Verder hebben wij met angular een dashboard ontwikkeld waarin alle sale data van evenementen in te zien is en waar een club eigenaar / evenement organisatie zijn of haar evenementen ik kan beheren.

En om al deze systemen samen te laten werken hebben wij een backend systeem ontwikkeld in NodeJS. Dit is het brein van het hele systeem en ook meteen het meest complexe gedeelte van heel Ticketapp.

Wij hebben dit systeem ontwikkeld met een team van 3 developer en met de hulp van Rutger de eigenaar van Ticketapp. Samen met dit team verzorgen we de ticketverkoop in het buitenland voor meer dan 150 bedrijven en verkopen we onder meer tickets voor GOGO, Tropics en nog veel meer andere mooie bedrijven. In totaal goed voor bijna 500.000 tickets per jaar. 

En dat is iets waar wij als Debugged heel trots op mogen zijn.

Lead developer
Kyle Ritchi

Developer aan het woord

#FLUTTER #NODEJS #NESTJS #ANGULAR #KUBERNETES

Sind het begin van Ticketapp heb ik betrokken mogen zijn bij dit mooie avontuur waarbij wij samen met Ticketapp bedrijven helpen met hun ticketverkoop. De technische uitdagingen van dit project waren heel uitdagend en leuk om op te lossen.